ایران: عجله ای برای توافق بد در خصوص برجام نداریم-راهبرد معاصر
نخستین نتایج انتخابات مجلس سنای آمریکا اعلام شد | جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها صاحب چند کرسی شدند؟ + عکس این ۷ شهرستان در آمریکا نقش مهمی در نتایج انتخابات دارند ترامپ رأی خود را در فلوریدا به صندوق انداخت | ترامپ: به دنبال آسیب رساندن به ایران نیستیم، اما این کشور نباید بمب اتمی داشته باشد ترامپ برنامه‌هایش را در صورت شکست اعلام کرد | آشوب بزرگ در آمریکا در راه است؟ کمپین ترامپ: مشارکت در پنسیلوانیا تاریخی است ساعت پایان رای گیری در ایالت‌های مختلف آمریکا + عکس ستاد هریس: اوضاع رأی‌گیری امیدوارکننده است تاکنون ۸۲ میلیون نفر در رأی‌گیری زودهنگام در آمریکا شرکت کردند وزیر امور خارجه: به صهیونیست‌ها گفته بودیم که اراده ایران را آزمایش نکنند انفجار در فاصله چند کیلومتری خانه نتانیاهو عراقچی وارد اسلام‌آباد شد نظرسنجی بی‌بی‌سی: هریس ۴درصد از ترامپ پیش است مالزی: قطعنامه‌ای برای اخراج اسرائیل از سازمان ملل تدوین می‌کنیم حمله هوایی ارتش اسرائیل به جنوب دمشق ادعای رسانه‌های اسرائیل: ایران آماده حمله است

ایران: عجله ای برای توافق بد در خصوص برجام نداریم

یک مقام ارشد ایران تصریح کرد جمهوری اسلامی ایران هیچ عجله‌ای برای رسیدن به توافق بد در خصوص برجام ندارد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۷ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 May 26
کد خبر: ۸۹۵۲۶

به گزارش راهبرد معاصر یک مقام ایرانی در گفت‌وگو با «نیوزویک» گفته تهران آماده رسیدن به توافقی است که آمریکا در آن به تعهداتش عمل کند اما عجله‌ای برای حصول توافق بد ندارد.

«شاهرخ ناظمی»، رئیس دفتر مطبوعاتی هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد به نیوزویک گفت: «می‌خواهیم در خصوص گام‌های مورد نیاز از سوی آمریکا برای بازگشت به برجام به توافقی خوب برسیم.»

وی اضافه کرد: «برای نیل به این هدف، هیچ عجله‌ای برای توافق بر سر چیزی که ناقص باشد نداریم.»

اظهارات این مقام ایرانی در حالی مطرح شده که پنجمین دور گفت‌وگوها برای بازگرداندن آمریکا به توافق هسته‌ای برجام چهارشنبه به پایان رسید.

آمریکا یکی از پایه‌گذاران این توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ بود اما «دونالد ترامپ»، رئیس دولت سابق آمریکا سال ۲۰۱۸ کشورش را از این توافق مورد تأیید شورای امنیت خارج کرد و تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفت.

تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران بعد از خروج آمریکا از برجام، منافع اقتصادی وعده‌ داده شده به این کشور در این توافق را از بین برد.

ناظمی در گفت‌وگو با نیوزویک تصریح کرد نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ارتباطی با مذاکرات جاری در وین ندارد. او گفت اقدامات آمریکا مسیر رایزنی‌ها را مشخص خواهد کرد.

این مقام ایرانی تصریح کرد: «دیدگاه آمریکا و تمایل این کشور برای فاصله گرفتن از سیاست‌های شکست‌خورده گذشته بیشترین نقش را در موفقیت مذاکرات خواهد داشت. در نظام ایران، در خصوص رویکرد ما درباره برجام اجماع گسترده‌ای وجود دارد.»

رئیس دفتر مطبوعاتی هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل در بخش دیگری از این مصاحبه موضع ایران مبنی بر اینکه آمریکا باید نخستین گام را برای بازگشت به برجام بردارد، تکرار کرد.

ناظمی خاطرنشان کرد: «همان‌طور که بارها گفته‌ایم به محض آنکه آمریکا تحریم‌ها را طبق تعهدات برجامی‌اش رفع کند و این کاملاً مورد راستی‌آزمایی قرار بگیرد ایران فوراً به تعهدات برجامی خودش بازخواهد گشت.»

تمامی طرف‌های حاضر در مذاکرات وین به حصول پیشرفت‌هایی در مذاکرات وین اشاره کرده اما تأکید کرده‌اند که هنوز اختلافات بر سر پاره‌ای مسائل باقی مانده‌اند.

ساعاتی قبل‌تر، یک مقام آمریکایی مدعی شده رسیدن به توافق با ایران در خصوص برجام چند ماه به طول نخواهد کشید، اما در عین حال تلاش کرده توپ را در خصوص محقق شدن این هدف به زمین ایران بیندازد.

او گفت توافق قابل دستیابی است و انتظار نمی‌رود حصول آن چند ماه به طول بینجامد اما رسیدن به توافق مستلزم اعطای امتیازات هسته‌ای بیشتری از سوی ایران است.

مقام‌های دولت جو بایدن بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تا کنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم هستند سرباز زده‌اند.

واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگرداند حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم ۳ تا ۶ ماه زمان نیاز دارد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

دولت آمریکا از زمان اجرایی شدن برجام در دوران ریاست‌جمهوری «باراک اوباما» کارشکنی‌ها را برای به حداقل رساندن منافع ایران از این توافق آغاز کرد.

دولت اوباما علی‌رغم ادعای رفع تحریم‌ها سیاست‌های مختلفی از جمله هراس‌افکنی در بانک‌ها و موسسات مالی بین‌المللی را برای از بین بردن آثار عملی رفع تحریم‌ها در دستور کار قرار داد. جمهوری اسلامی ایران با توجه به این تجربه خواستار راستی‌آزمایی برای رفع تحریم‌ها است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار